Baby's

Afdrukken

Als je beneden de trap af komt, geeft de eerste deur aan je rechterhand toegang tot de babygroep. In deze ruimte zorgt enthousiaste leiding voor de kinderen van nul tot anderhalf jaar.
We vinden het belangrijk dat de oppas een veilige plek is, waar de baby's  zichzelf kunnen zijn, terwijl ouders boven de dienst mee kunnen beleven. De kinderen kunnen lekker spelen met het gevarieerde speelgoed dat we hebben. De baby’s kunnen in één van onze boxen, in een wippertje of lekker op schoot; de grotere kinderen kunnen op een kleed op de grond. Op de achtergrond draait er regelmatig een gezellig muziekje en ook de voorleesboekjes worden vaak gebruikt. We geven fruithapjes, flessen en schone luiers waar nodig. En als een kind moe wordt, dan hebben we in de naastgelegen ruimte de beschikking over 2 ledikantjes waar hij of zij even kan slapen.

Soms zie je één van ons opduiken in de kerkzaal om een ouder te roepen. Want als een kind echt ontroostbaar is, dan gaat er natuurlijk niets boven je eigen papa of mama. In onze leeftijdsgroep gaat bijna elk kind wel door zo'n eenkennige fase heen.

Ouders kiezen bij ons zelf het moment dat ze hun kind bij de oppas brengen. Een kwartier voor aanvang van de dienst is er een leidster aanwezig en kunnen er kinderen worden gebracht. Er is dan ruimschoots de tijd om met de aanwezige leiding te praten en door te geven wat van belang is bij de verzorging van uw kind. Zo hebben de kinderen ook de tijd om even te wennen met zijn of haar ouders erbij. Maar als ouders het gezellig vinden om nog even samen met hun kind in de dienst te zitten, is dat uiteraard ook mogelijk. Dan is er na het zingen van het kinderlied ook een geschikt moment om je kindje naar de oppas te brengen. Ook dan is er tijd om met de leiding te praten zodat u uw kindje met een gerust hart onder hun hoede kan laten.

Wij hebben er dit jaar weer veel zin in. En het is toch heerlijk dat onze jongste wondertjes al een warm plekje mogen hebben in onze kerk!

Groetjes van alle babyleiders.

Teamleider: Sem Kippers

Copyright © Kerk van de Nazarener Dordrecht- Brug naar Jezus 
By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes