Groep 1 & 2

Afdrukken

Welkom bij de kleuters van groep 1/2. Elke zondag komen wij bij elkaar om samen te zingen, te bidden, te luisteren naar mooie verhalen uit de Bijbel. De kleuters beginnen samen met de volwassenen boven in de grote zaal. Na het zingen van het kinderlied mogen ze samen met hun papa of mama naar beneden komen.

We starten met elkaar in de kring. Om elkaar goed te leren kennen, noemen we elke week de namen van alle kinderen op. Vaak is er tijd om even met elkaar te praten over de afgelopen week. We bidden een eenvoudig gebed en zingen een paar bekende liedjes. In de kring vertellen we ook een verhaal uit de Bijbel. Hierbij proberen we zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van de kinderen te blijven. Na het verhaal is er vaak nog een verwerking in de vorm van een knutselwerkje of kleurplaat. Zeker in het begin als iedereen nog moet wennen aan de nieuwe ruimte is er niet altijd een verwerking van het verhaal, maar mogen de kinderen nog even vrij spelen. Halverwege de ochtend nemen we ook tijd voor een korte pauze. De kinderen krijgen limonade met wat lekkers erbij. We gaan ook even naar het toilet met de kinderen.

Op de blauwe deur van het lokaal hangt het rooster zodat u kunt zien wie er op welke zondag de leiding heeft en welk Bijbelverhaal er aan de beurt is. We starten dit jaar met een nieuw boek, Kinderen in de Bijbel. We gaan met elkaar luisteren naar verhalen over Josia, Mefiboset en Amos. Daarna gaan we verder met het boek, Beloofd is beloofd waarmee we naar Kerst toe gaan werken. Vervolgens is Esther aan de beurt en gaan we gedurende acht lessen meer over deze bijzondere vrouw leren.

Teamleider: Ruth van Nood

Copyright © Kerk van de Nazarener Dordrecht- Brug naar Jezus 
By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes