Groep 3 & 4

Afdrukken

In groep 3/4 komen de kinderen die in groep 3 en 4 van het basisonderwijs zitten of een daarmee vergelijkbaar niveau hebben.

Wilt u weten wie dit zijn, kom dan na de dienst even naar de zondagsschool ruimte om kennis te maken. Wij vinden het ook prettig om met u kennis te maken.

Wat doen we?
We gaan eerst met de groepen 3 t/m 8 zingen in de grote ruimte bij het podium. Bij deze kinderlofprijs zingen we mooie, enthousiaste liedjes voor God. Er wordt dan ook geld opgehaald voor ons zendingsproject.

Daarna gaan wij naar onze eigen ruimte, de ruimte naast de schuifwand. Hier delen we eerst alle leuke, gave, spannende maar ook minder leuke en verdrietige dingen met elkaar, waarvoor we dan bidden en danken.

Dan wordt er een Bijbelverhaal verteld. De eerste zondagschool na de vakantie maken we kennis met elkaar en bespreken we de kanjerafspraken.De weken daarna gaan we verhalen vertellen over Gideon, Simson en Ruth. In de adventsweken werken we naar het kerstverhaal toe uit het boek “Op reis”. En we gaan ook aan de slag met “Boek zonder woorden”. Deze lessen zullen we afstemmen op christelijke feesten.

Natuurlijk gaan we ook nog creatief aan de gang met deze verhalen, soms een spel, een kleurplaat of een knutselwerkje. Hierbij wordt een gezellig muziekje gedraaid, lekker iets gedronken en een koekje gegeten. En voordat we weer naar huis gaan, ruimen we ook nog even op.

Doelstelling:
Onze belangrijkste doelstelling is een sfeer creëren waar uw zoon of dochter de veiligheid en ruimte krijgt om zichzelf te zijn en om vrij over God en hun geloof te kunnen praten.

U kunt ons daarbij helpen. Dit kan onder andere door ons te vertellen wanneer uw kind om wat voor reden dan ook zich niet prettig voelt in de groep. Samen met u en uw kind zoeken we dan de beste oplossing. Ook als er andere dingen zijn, die volgens u van belang zijn voor het welzijn van uw kind binnen de groep dan horen wij dat graag.

Teamleider: Mary Bakels

Copyright © Kerk van de Nazarener Dordrecht- Brug naar Jezus 
By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes