Groep 8

Afdrukken

In deze groep zitten de oudste kinderen van de basisschool. De groep bestaat uit 13 kinderen.
 
Als we beneden komen, gaan we eerst zingen met alle groepen, dat noemen we kinderlofprijs. Daarna gaan we naar de tienerruimte, waar eerst tijd is om even bij te praten.

Wat heb je de afgelopen week meegemaakt? Was er iemand jarig? Zijn er leuke of juiste verdrietige dingen gebeurd? 

Daarna gaan we met elkaar aan de slag rondom een thema of een Bijbelverhaal.
De nadruk ligt in deze groep wat meer dan in de vorige groepen op het met elkaar onderzoeken van de Bijbel en het in gesprek raken hierover.

Wat staat er en wat betekent dit in de tijd waarin het zich afspeelt en wat zegt het ons ? 
We proberen kinderen te boeien door verschillende werkvormen te kiezen rondom het thema, bijvoorbeeld een quiz, stellingen, gespreksvragen, sketches. 

De eerste helft van het seizoen komt het Bijbelboek Prediker aan de orde in de lessen Schatgraven. Later dit seizoen behandelen wij het thema Christendom en Islam.

Aan het eind van het seizoen zal een aantal lessen worden gehouden die zijn gericht op de deelname aan de zondagse eredienst; dat noemen we het Overstapprogramma. De kinderen zullen dan af en toe in de dienst een onderdeel bijwonen en het daarna bespreken.

In elke les bidden we met elkaar. We vragen bij de kinderen naar gebedsonderwerpen en moedigen hen aan om ook zelf te bidden. 

Voor ieder kind is er limonade, met iets lekkers natuurlijk!

Iedere laatste zondag van de maand is er Kidstime. Dat begint om 10.30 uur, dus dan zijn de kinderen niet eerst boven. Soms mogen de grotere kinderen helpen met een workshop en dat vinden onze kinderen vaak erg leuk om te doen (ook om met de voorbereidingen bezig zijn).

We bevorderen in deze groep extra het gevoel van saamhorigheid. Dit is een belangrijk punt voor als ze straks tiener zijn. Er komt zo veel op onze tieners af en het is zo fijn als ze dan ook elkaar weten te vinden. We proberen daarom ook buiten de zondagen wat activiteiten te hebben met hen (zoals eens met elkaar eten en een film bekijken).

Aan het eind van het seizoen worden de kinderen ook uitgenodigd op een tieneravond om alvast kennis te maken en enthousiast te worden.

Kort voor de zomervakantie stelt deze groep zich voor aan de gemeente, want na de zomer zijn zij gemeenteleden. We proberen dat op ludieke wijze te doen en bereiden ons daar al weken op voor en dan krijgen ze op het podium ook een cadeautje.

Teamleider: geen teamleider, aanspreekpunt is Anneke van der Beek

Copyright © Kerk van de Nazarener Dordrecht- Brug naar Jezus 
By Joomla 1.6 Templates and Simple WP Themes