• Wie zijn wij?

Een gemeente die al zo'n 30 jaar bestaat heeft een geschiedenis. Het is onmogelijk om die in een paar woorden recht te doen. Er is veel gebeurd: heel mooie dingen, maar ook pijnlijke dingen. Wat dat betreft lijken gemeentes op ons eigen leven: het zijn net mensen. Je ontwikkelt een identiteit, je krijgt een bepaalde kleur. Dat is een proces dat niet stopt, niemand is nog dezelfde zoals hij/zij 30 jaar geleden was. En toch ben je nog steeds jezelf. Zo geldt dat ook voor de gemeente in Dordrecht.

Praktisch gezien is Dordrecht altijd een gemeente geweest die zich (sterk) betrokken wist bij de overige gemeentes. We zijn bewust deel van het district en tot op de dag van vandaag zijn heel wat Dordtenaren actief (geweest) in het landelijk werk op allerlei plekken.
Daarnaast moeten we ook eerlijk zeggen dat Dordtenaren een kritisch en eigenwijs volk kunnen zijn. We laten ons niet snel van alles gezeggen en mogen graag onze eigen mening ventileren. Dat heeft het voor onze voorgangers niet altijd gemakkelijk gemaakt. Betrokkenheid heeft wat dat betreft twee kanten. Maar dat is wie we zijn. Momenteel wordt de gemeente gediend door ds. Michel Meeuws en Hans Deventer voor Crabbehof en Bas Breekveldt voor Kruispunt Reeland.

Door de jaren heen is de gemeente gestaag gegroeid, van de 8 leden die op 15 september 1985 lid werden, tot de ongeveer 250 leden die we nu kennen. Deze groei heeft tot gevolg gehad dat we inmiddels in ons 4e kerkgebouw bijeenkomen, en is ook één van de redenen geweest voor het stichten van een nieuwe gemeente in Dordrecht: Kruispunt Reeland. Zoals Dordtenaren zijn, hebben we daar lang en uitgebreid over nagedacht, maar als de kogel eenmaal door de kerk is, gaan we er ook voor!

Vertrouwenspersoon

Onze gemeente wil graag een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is in een gebroken wereld helaas niet vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt ongewenst gedrag en misbruik voor. Heeft een gemeentelid problemen of vragen rondom ongewenst gedrag binnen de kerk? Daarvoor hebben we een vertrouwenspersoon binnen onze gemeente. Deze vertrouwenspersoon werkt zelfstandig, is neutraal, gaat vertrouwelijk om met verkregen informatie en kan u verder helpen..

Neem contact op met de vertrouwenspersoon

Vul uw naam in alstublieft.

Graag een geldig emailadres invullen.

Graag de reden van uw bericht invullen.

Invalid Input

Ds. Michel Meeuws

Ds. Michel Meeuws is sinds 2010 verbonden aan de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Daarvoor was hij predikant in de Hoeksche Waard, waar hij samen met een groep gezinnen een Kerk van de Nazarener heeft gestart.

Zijn persoonlijke visie voor de Kerk van de Nazarener Dordrecht is dat de kerk in Crabbehof zich mag blijven ontwikkelen als een netwerkkerk voor de Drechtsteden, met praktische hulp in de wijk Crabbehof en een groei naar verlangen onder de leden om Jezus te willen navolgen. De kerk in Reeland (Kruispunt Reeland die in 2014 is gestart) moet vooral haar missie kunnen blijven uitvoeren om Gods liefde zichtbaar te maken aan mensen die God niet kennen.

Voor meer info over Ds. Michel Meeuws, zie www.michelmeeuws.com

Ds. Hans Deventer

Ds. Hans Deventer is sinds 1985 lid van de Kerk van de Nazarener Dordrecht. In 2012 is hij kerkelijk werker geworden, in 2015 assistent predikant en sinds 2016 is hij beroepen als mede verantwoordelijk predikant.

Zijn persoonlijke visie voor de Kerk van de Nazarener Dordrecht is dat onze gemeente meer en meer een plaats mag worden waarin Christus zichtbaar wordt in de onderlinge relaties. Met andere woorden, dat de onvoorstelbare liefde van God de basis mag zijn voor onze persoonlijke en gezamenlijke identiteit.

Komende activiteiten

Kerkdienst
Datum 21-07-2024 10:30 - 12:00
Kerkdienst
28-07-2024 10:30 - 12:00
Kerkdienst
04-08-2024 10:30 - 12:00
Kerkdienst
11-08-2024 10:30 - 12:00
Kerkdienst
18-08-2024 10:30 - 12:00

Volledige kalender