• Wie zijn wij?

Cursus: Geestelijke Ouders Gezocht

Geestelijk Ouderschap Gezocht kleinerDeze cursus is bedoeld om mensen in en buiten de kerk bewust te maken wat geestelijk (groot)ouderschap betekent en om dit vervolgens toe te gaan passen.

Er is een werkboek met 23 hoofdstukjes over geestelijk ouderschap. Wat is het, wie zijn het, wat is er voor nodig en wat zijn de belemmeringen?

In de individualistische tijd waarin we leven is het nodig dat er geestelijke vaders en moeders tijd en aandacht geven aan (jonge) mensen. Als meer mensen in en buiten de kerk zich hiervan bewust worden en hun ouderschap gestalte gaan geven, dan komt er meer persoonlijke begeleiding voor mensen die geestelijk willen groeien.

Naast het werkboekje zijn er 23 podcasts gemaakt die per podcast ongeveer 7 minuten duren. Een podcast is een verkorte versie van een hoofdstuk in het werkboek. In het werkboek staan persoonlijke vragen die vooral gaan over hoe jij als mens zelf bent opgegroeid. Het is de bedoeling dat je deze vragen SAMEN met andere mensen behandelt. Dat kan in een huiskring, met vrienden of met een partner. Je kan deze cursus dus zelf thuis doen. Wat je doet is: Je luistert naar een podcast en je behandelt met elkaar de vragen in het werkboekje. Elk hoofdstuk in het werkboek behandelt meer informatie dan de podcast.

Er zijn ook cursusavonden in de kerk. Op 19 september 2019 is de eerste cursusavond van 19:30 – 21:30 in de kerk aan de Talmaweg 121 (de volgende data zijn: 03-10; 17-10; 31-10; 21-11 & 19-12).

Je kan het werkboekje (130 pagina’s) bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leden en vrienden van de kerk kunnen het werkboekje vanaf 25.08 na de dienst meenemen. Je mag dan aangeven hoe je het werkboekje gaat behandelen (cursus, kring of anders).

Vertrouwenspersoon

Onze gemeente wil graag een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is in een gebroken wereld helaas niet vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt ongewenst gedrag en misbruik voor. Heeft een gemeentelid problemen of vragen rondom ongewenst gedrag binnen de kerk? Daarvoor hebben we een vertrouwenspersoon binnen onze gemeente. Deze vertrouwenspersoon werkt zelfstandig, is neutraal, gaat vertrouwelijk om met verkregen informatie en kan u verder helpen..

In het ledengedeelte is te vinden wie dit is en hoe je deze persoon kan bereiken.

RSS feed en Podcasts

Vanaf heden is het mogelijk om een RSS feed aan bijvoorbeeld Feedly toe te voegen, zodat je automatisch op de hoogte gehouden wordt van nieuwe berichten op onze website.

De link is op de Nieuws pagina te vinden.

Daarnaast kun je via Itunes nu de Preken Podcast volgen, waar je de preken ook kunt terugluisteren op bijvoorbeeld je telefoon.

Link Itunes

Link PlayerFM om via Android te luisteren.

VACATURE: jongerenwerker

De Kerk van de Nazarener Dordrecht is per direct op zoek naar een:

Jongerenwerker (M/V)

8 uur per week

Onze gemeente in Dordrecht bestaat uit 2 kerken met ruim 650 betrokken mensen, waaronder kinderen, tieners en jong volwassenen. Er zijn ongeveer 100 tieners waarvan ongeveer de helft actief betrokken is.

Om het bestaande jongerenwerk te ondersteunen en verder uit te bouwen is er behoefte aan professionele ondersteuning door een enthousiast persoon.

De kerk heeft een eigen tienerorganisatie (NJI) en er zijn momenteel 3 tienergroepen van verschillende leeftijdscategorieën.

Voor ons jongerenwerk zijn we op zoek naar een persoon die zowel inspirerend is voor de tieners als ook voor de tienerleiders.

Wij zoeken een jongerenwerker die:

 • contacten opbouwt met tieners.
 • samenbindt, relatiegericht is en goede communicatieve vaardigheden heeft.
 • de tienerleiding coacht, motiveert, inspireert en nieuwe leiding werft.
 • samen beleid maakt met het NJI-kernteam.
 • zorgvuldig omgaat met de zorg voor tieners met aandacht voor jongerenpastoraat.

Ben jij een jongerenwerker die:

 • christen is en een levende relatie heeft met God.
 • een hart heeft voor tieners.
 • actief lid is van onze gemeente of dat wil worden, waarin je de Wesleyaanse theologie uitdraagt zoals de plaatselijke gemeente daar invulling aan geeft.
 • een relevante opleiding heeft of studerend hiervoor is.
 • aantoonbare ervaring heeft met jongerenwerk.
 • flexibel inzetbaar is.

Dan bieden we jou:

 • een groep enthousiaste vrijwilligers om mee samen te werken
 • een groeiende gemeente, waarin ook voor jou groeikansen aanwezig zijn
 • een arbeidsvoorwaardenpakket zoals dat geldt binnen de Kerk van de Nazarener
 • een hele leuk groep enthousiaste tieners

Reageren:

Je kunt je sollicitatie met motivatie en voorzien van C.V. mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Solliciteren kan voor 16 april.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Wouter Speksnijder, NJI-lid (tel 06-43164131) of mailadres.

Orientatiecursus april 2018

In de maand april worden er weer 3 avonden gehouden om kennis te maken met de Kerk van de Nazarener.

De avonden zijn:

- 8 april
- 15 april
- 22 april

Alle avonden zijn van 19:30 - 21:00 in de benedenzaal van de kerk.

Meld je aan.

Ontwikkelingswerk? Of zending?

Denk je daar wel eens aan? Overweeg je wel eens om voor een paar weken, of misschien wel een paar maanden zoiets te ondernemen? In binnen- of buitenland? Aan het werk met een andere cultuur? Je geloof meer handen en/of voeten geven?

De Kerk van de Nazarener organiseert van 12-14 januari 2018 een oriëntatieweekend in Glasgow, Schotland.

Voor alle mensen die meer willen weten over 'cross-cultural missions', voor mensen die misschien al plannen hebben, maar ook voor mensen die nog niet weten of ze die plannen überhaupt hebben. Er worden workshops gegeven, je kunt je vragen stellen, je ontmoet andere gelijkgestemde mensen uit West-Europa. Ook zijn er bijvoorbeeld mentors aanwezig die een aantal weken in India hebben gewerkt, maar ook die in vluchtelingenkampen hebben geholpen, van alles wat dus.

Lijkt dit je wat, geef je dan op! Het weekend kost ongeveer € 45,--. Je vliegticket mag je zelf regelen, en je wordt geholpen met het juiste vervoer van/naar het vliegveld.

Meer informatie?

Kerst MeetmeMeal 26 december 2017

Op 2e kerstdag (26 december a.s.) is de kerk geopend van 11:30 uur t/m 13:30 uur voor een kerstbrunch.

Je bent van harte welkom om langs te komen en te genieten van een lekkere gratis maaltijd.

Youth Alpha Nazarener Dordrecht

Alpha - Youth Nazarener Dordrecht 2017 start 9 maart!!

Voor wie?
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha – Youth echt iets voor jou!
Wat is Alpha – Youth?
Met andere jongeren ga je, tijdens 7 interactieve meetings, op zoek naar antwoorden. Je eet gezellig samen. Daarna luister je naar een kort, inspirerend verhaal en praat je daar met z’n allen over door. Geen vraag is te gek om te stellen.
Waarom?
Je ontmoet leuke, nieuwe vrienden. Je denkt samen na over 7 inspirerende topics. Iedereen komt met zijn eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!
Welkom
Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom bij Alpha – Youth (Leeftijd ± 14-17). We starten om 17:45 met een gezamenlijke maaltijd en we ronden 20:00 af.

Meld je even aan: pbtje op facebook of stuur mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Locatie is afhankelijk van hoeveel aanmeldingen er komen.

De data en de onderwerpen:
9 maart Wie is Jezus?
16 maart Waarom stierf Jezus?
23 maart Hoe kun je geloven?
30 maart Bidden waarom en hoe?
6 april Hoe zit het met de heilige Geest?
13 april Hoe kan ik vrij zijn?
20 april Hoe zit het met de kerk?

Komende activiteiten

Gebedstijd
Datum 26-08-2019 19:00 - 20:00
Inloop
Datum 29-08-2019 10:30 - 12:00
Tieners
Datum 31-08-2019 19:00 - 23:00
Michel Meeuws
Datum 01-09-2019 10:30 - 12:00
Gebedstijd
Datum 02-09-2019 19:00 - 20:00

Volledige kalender